Dinsdag 26 Augustus: Zion National Park

Het eerste deel van de dag begon naar goede gewoonte met de verplaatsing van punt A naar punt B of van Bryce Canyon naar Zion National Park. Wegens gebrek aan een adres, waren we verplicht om op kaart te rijden. Wonderbaarlijk lukte dit vanaf de eerste keer.. Wie had dat ooit gedacht!?!

USA-11-1

We hadden gezien dat we door middel van I15 (Oostkant van het park) konden binnenrijden om zo naar het zuiden van het park door te rijden naar het vistor center. Naar goede gewoonte gingen we eerst wat informatie verzamelen omtrent de zaken dat we echt moesten gedaan en gezien hebben.

USA-11-2

Eenmaal binnen werden we vriendelijke ontvangen door een ranger en die maakte direct de bemerking om het vandaag iets beperkter te houden wegens nakende regenbuien die voorspelt zijn de namiddag. Uiteindelijk adviseerde hij ons twee wandelingen, namelijk de Watchmen Trail en de Emerald Pools. We beslisten om het er op te wagen en vertrokken gewapend met een rugzak, onze poncho’s en flesjes water aan de 6 kilometer lange wandeling. Na een kwartiertje stappen, merkten we in de verte bliksemschichten en de lucht begon lichtjes te overtrekken naar een meer grijzere hemel. Tegen dat we bijna aan de top van het trail waren, dienden we even halt te houden om ons tegen de regen te beschermen met onze poncho’s.

USA-11-3

Boven stapten we verder op de loop trail die ons alle punten liet zien over de vallei. Stap per stap werden onze schoenen iets zwaarder door de bruine smurrie die bleef plakken aan onze zolen. De ondergrond werd gladder en gladder waardoor we met de nodige voorzichtigheid onze weg terug naar beneden dienden te maken. Op onze weg naar beneden stopte het terug met regenen.

Als een volgende wandeling, namen we de shuttle naar de Emerald pool trails. Het trail loopt naar de lower-, middle- en upper pools. Iedere plaats gaf een zicht op een watervalletje van een lager of hoger gelegen punt.

USA-11-4

‘s Avonds zetten we onze weg verder richting Vegas. Doordat we één dag voorlopen op de planning en nog steeds de buffer dag hebben, leek het ons aangewezen om wat extra tijd te spenderen in Las Vegas. Via Yelp zijn we op een hotelletje gestoten in Boulder City nabij de Hoover Dam. Bij aankomst werden we op een enorme leuke manier ontvangen. De ontvangst alléén al zorgde ervoor dat het hotel bij de betere geklasseerd werd. Na het bezichtigen van de kamer, het uitladen van de wagen, bellen naar de car rental service voor het waarschuwingslampje kregen we van de receptioniste een overzicht van nabije restaurantjes waarvan ze keurig de menu’s had. Na het eten van een spaghetti reden we naar de Las Vegas luchthaven om de auto in te ruilen met een exemplaar dat de nodige vloeistoffen aan boord heeft.

Leave a Reply