Zondag 31 Augustus: Transit to Sequoia National Park

Vandaag hebben we het grootste deel van de dag doorgebracht in de wagen. Gisterenavond zijn we niet meer tot op onze eindbestemming geraakt en hebben we 300 kilometer vroeger een slaapplaats moeten zoeken. Uiteindelijk werd het kleine stadje Lone Pine de nieuwe locatie. Gelukkig hadden we nog niets gereserveerd en hadden we de luxe om een beetje flexibel met onze tijd om te springen. Echter het viel ons meteen op dat er heel wat leven in het stadje zat. Bijna op iedere hoek van de straat kon je mensen terugvinden. De zoektocht naar een hotelkamer kon wel eens moeilijk worden. En nadien bleek dit ook nog eens het geval. 5 hotels later hebben we toch iets gevonden.

‘s Ochtends zijn we relatief goed op tijd vertrokken om de resterende kilometers af te leggen. Een ritje dat toch nog een drietal uren in beslag zal nemen. Kort na de middag kwamen we aan in Three Rivers. Het verleden heeft al uitgewezen dat het zoeken van een slaapplaats moet geprioriteerd worden ten opzichte van de resterende zaken. Na wat rondrijden, passeerden we een America’s Best Inn genaamd “The Lazy Ranch”.

USA-16-1

Het hotel bestaat uit kleine huisjes die verspreid staan in een cirkel over het domein met in het midden een zwembad en het tuinhuisje met een ijsmachine. Ieder huisje beschikt over 3 bedden (2 queens + 1 slaapzetel). Zoals de naam het doet vermoeden is het ook een kleine boerderij.. De eigenaars houden voornamelijk schapen. Later op de avond hoorden we schetterend gehuil die nadien afkomstig bleek van een coyote. Bij het buitenrijden in Death Valley hadden we er zo eentje zien rondlopen. Het diertje is een stuk kleiner dan verwacht en ziet er eigenlijk nog “schattig” uit. Een mening dat de eigenaars van het hotel/boerderij hoogstwaarschijnlijk niet deelden… Dit jaar heeft het zich voor de eerste keer voorgedaan dat een coyote een deel van hun dieren had doodgebeten. Ze hebben ze met ander woorden liever niet in de buurt.

Na het inchecken, besloten we om gauw nog even tot aan het visitor center te rijden. Na ons bezoek aan het visitor center vertrokken we opnieuw met een krantje en een kaartje met bezienswaardigheden. Het was nog vroeg in de namiddag en we moesten ons geen zorgen meer maken over een slaapplaats, we besloten dus om nog een korte wandeling te maken naar sunset rock (een locatie vanwaar je de zonsopgang goed kan gade slaan).

USA-16-2

Leave a Reply