Woensdag 3 September: Transit naar Yosemite National Park

Vandaag terug een dagje waar we redelijk wat tijd in de wagen gespendeerd hebben. Deze morgen zijn we vertrokken in Three Rivers om via Visalia, richting Fresno naar Oakhurst te rijden. De dame in het visitor center adviseerde ons om onze bufferdag tevens te spenderen in Yosimite National Park omdat het in haar ogen simpelweg prachtig is, er is véél te zien en de vegetatie is totaal verschillend van Sequoia National Park. Additioneel gaf ze ons mee dat Oakhurst strategisch gezien de beste plek is om te verblijven. Het ligt namelijk vlak tegen het park en de hotelprijzen zijn meer dan aanvaardbaar, bijkomend om verder te rijden naar San Francisco verlies je geen tijd. Wij namen haar goede raad ten harte en gingen op zoek naar een hotel. Op YELP vonden we een Best Western en een Days Inn! Met beide ketens hadden we reeds goeie ervaringen en we besloten om eerst hier even na te vragen of er nog vrije kamer waren.

Eenmaal aangekomen, stopten we eerst bij de Best Western Plus en we hadden meteen geluk! Het hotelletje hier zal onze slaapplaats worden voor de komende 3 nachten. Het leuke is dat de kamer reeds op orde was en dat ze ons meteen ook de sleutel meegaven. We konden meteen onze wagen uitladen en nadien nog even doorrijden naar het park.

Eenmaal aan het park aangekomen, konden we verder rijden na het vertonen van onze jaarpas. Die 80$ pas heeft toch al goed zijn centen opgebracht! Ook hier kregen we meteen aan de ingang een krantje en een plannetje mee. We besloten om gauw even tot aan het visitor center te gaan om de komende 2,5 dagen in te plannen. De planning die ons voorgesteld werd was om:

  • vandaag nog Glacier Point te bezoeken;
  • morgen een bezoek te brengen aan de vallei en het Mist Trail af te wandelen. We konden vrij snel zien dat dit niet van de poes was. Het trail wordt gecategoriseerd als difficult tot strentenousk (lees als moeilijk tot zeer moeilijk).
  • Overmorgen konden we dan de andere kant van het park bezoeken (Tiogra Road). Hiervoor dienden we minstens 53 mijl te rijden. De weg zelf gaat naar de Oost uitgang van het park. De weg zelf is nog ongeveer 55 mijl.

Nadien reden we verder naar Glacier Point wat een overzichtspunt is over de vallei en die tevens een mooi panoramisch overzicht biedt over Half Dome. Hieronder een aantal sfeerbeelden:

USA-19-1

USA-19-2

USA-19-3

USA-19-4

 

Leave a Reply