Zondag 14 September: Petersen Automotive Museum

‘s Ochtends rond 9u30 begonnen we aan onze laatste dag in de Verenigde Staten. Ook vandaag was het terug een zonnige dag en we begonnen eigenlijk al een beetje op te kijken tegen het droevige Belgische weer.

Het gevoel is tweeledig. Enerzijds ben ik wel tevreden om terug naar huis te gaan. Een deeltje van mezelf verlangt terug naar huis. De stek die ik gewoon ben, de hond zijn gesnurk, het terug oppikken van de draad en vooral terugzien van de mensen. Langs de andere kant, heb ik het hier wel naar mijn zin. De Amerikaanse mentaliteit spreekt me wel aan, het warme weer die ervoor zorgt dat je iedere dag met een glimlach begint en ik heb het gevoel dat we het hier nog allemaal niet gezien hebben. Wat op zich heel eigenaardig is gezien het feit dat we hier toch al een kleine maand doorbrengen! Ja, het is een vakantie die ik gerust nog een tweede keer zou willen doorbrengen! Over één ding ben ik het zeker.. ik zou het totaal anders aanpakken! Nog minder plannen, meer op gevoel afgaan en gewoon in het begin van de vakantie een tentje kopen. Overal zijn ze erop voorzien om mobilhomes of rugzaktoeristen te ontvangen en dat zelf in het midden van een Nationaal Park! Volgens mij hebben we een deel van de natuurfenomenen gemist doordat we ‘s avonds lekker in de luxe van een hotelletje zaten.

Continue reading

Zaterdag 13 September: Santa Monica

Het bestaat een toeristisch strand zonder drinkgelegenheid!

Na een lange rit van 3u45 kwamen we aan in Santa Monica. Santa Monica is een toeristische omgeving dat voornamelijk gekenmerkt wordt met ellenlange stranden en een “dijk” (of beter gezegd straat) zonder enige drink gelegenheid. Bij aankomst besloten we om even te chillen op een terrasje met in de ene hand een alcoholisch drankje en in de andere hand een versnappering. Dat mocht wel na het naar bovensleuren van onze bagage naar onze kamer op de bovenste verdieping (2de verdiep).

Continue reading

Vrijdag 12 September: San Diego

Bij het opstaan deze morgen wisten we dat we het vandaag even kalmpjes aan gingen doen. In de voormiddag gingen we voor een wandelingetje langs de kust tot voorbij de USS Midway die we gisteren bezocht hebben.

USA-28-1

Zonder enige voorbereiding en na een kleine 20 minuutjes stappen passeerden we het Maritieme Museum dat bestond uit een aantal boten waarvan er ook een aantal te bezoeken waren.

We starten bij een replica van een 16de eeuws handelschip “The Star Of India” die na een opknapbeurt werd ingezet voor andere doeleinden onder de naam “Euterpe”.

Continue reading

Donderdag 11 September: San Diego

11 September 2001, een dag dat in vélé mensen hun geheugen gegrift staat met enkele onbegrijpelijke beelden die precies uit een film komen. Ik kan ze me namelijk nog altijd voor ogen halen zonder enig hulpmiddel. De dag waarbij dat duizenden mensen het leven hebben gelaten na de aanslagen op de WTC torens, Pentagon en United 93 zullen voor de rest van ons leven in ons geheugen gegrift zijn.

Continue reading

Woensdag 10 September: Transit to San Diego

Doordat we gisteren reeds de walvistocht hebben gedaan, konden we onze planning van vandaag iets meer spreiden. Achteraf gezien, was het zeker geen overbodige luxe! ’s Ochtends bleven we iets langer liggen dan gewoonlijk en gingen we iets uitgebreider eten in de cafetaria van het hotelletje. Het viel ons meteen op dat het een goed gebalanceerde maaltijd ging worden. 2 soorten fruitsap, thee, koffie, ontbijtkoeken, granen en natuurlijk -het mag hier niet ontbreken- bagels.

Continue reading

Dinsdag 9 September: Sillicon Valley & Monterey Bay

Gisteren hebben we reeds een aantal bedrijven bezocht die ons interesseerden. Zoals ons vermoeden het doet bevestigen, is het meer een sightseeing toer geworden dan effectief bezoeken. De bedrijven zijn er simpelweg niet op voorzien om bezoekers -of beter gezegd toeristen- te ontvangen. Een beetje een jammere zaak, maar we kunnen er niet véél aan veranderen.

Gisteren zijn we tot aan de gebouwen van Microsoft geweest, alsook die van Facebook. Op de weg naar zijn we een computer history museum tegengekomen die we ook nog eens wilden bezoeken. Hier zijn we echter niet binnen geraakt wegens een privé evenement.

Vandaag stond op de planning om eens te gaan kijken tot bij Intel, Apple, NetApp & Google. Intel is mijn persoonlijke favoriet doordat deze een gratis museum hebben die een overzicht geeft over de geschiedenis van het bedrijf, alsook het huidige- en oude productengamma. Alles was op een zeer educatieve manier ingedeeld met touchscreens en je kon er gemakkelijk een halve dag spenderen. Simpelweg een leuke stop!

Continue reading

Maandag 8 September: Alcatraz & Sillicon Valley

Onze laatste dag in San Francisco sluiten we af met een bezoek aan één van de meest gekende plaatsen, namelijk Alcatraz. Alcatraz Island is voornamelijk gekend als gevangenis, maar heeft door de jaren heen meer dan één nutsdoel gekregen. Naast de gevangenis is het eiland als eerste instantie gebruikt als een fort om de haven van San Francisco tijdens de gold rush te beschermen.

Continue reading

Zondag 7 September: San Francisco

Deze nacht iets minder goed geslapen in het hotel… Zoals verwacht hadden we allemaal een beetje hoofdpijn door de slecht geplaatste airco. Naast dat, mogen we eigenlijk helemaal niet klagen.

Vandaag staat er een volledige resem aan zaken op de planning! San Francisco is namelijk geen kleine stad en we gaan onze tijd meer dan nodig hebben om ze enigszins een beetje te ontdekken. Uit de blog van gisteren kan je wel reeds afleiden dat we het hier wel naar ons zin hebben!

‘s Morgens stapten we eerst in de richting van een kabeltrein die ons tot aan Union Square afzette.

Continue reading

Zaterdag 6 September: Transit to San Francisco

‘s Morgens redelijk op tijd vertrokken richting San Francisco. Een ritje van ongeveer 250 kilometer waarbij we hoopten om omstreeks 12:45 aan te komen aan het hotel. We beslisten eerst om een koffie te halen bij de StarBucks in Oackhurst (de plaats waar we verbleven) en dan onze rit verder te zetten.

Op het terras zaten een drietal mannen met een radio (walkie-talkie) en we hoorden regelmatig wat sirenes heen-en-weer rijden. Nadien bleek dat dit gerelateerd was aan de bosbranden die we gisterenavond opgemerkt hebben. Eenmaal vertrokken reden we via route 49 in de richting van Mariposa. Onderweg merkten we dat de weg langs één zijde volledig afgesloten was en dat Highway Patrol het verkeer aan het regelen was. Gelukkig voor ons dienden wij geen omweg te gaan zoeken, want die stond simpelweg niet aangeduid! Al snel werd het ons duidelijk wat de achterliggende reden was… grote stukken naast de weg waren zwartgeblakerd en er stond een leger aan materieel, brandweermannen en private contracters verspreidt over een afstand van snel 10 kilometer. Het viel ons op dat alles tot in de puntjes geregeld was! Highway Patrol neemt de volledige verkeersproblematiek voor hun rekening en de brandweermannen waren afkomstig van minstens 6 tot 7 verschillende korpsen. De wagens stonden onder mekaar geparkeerd en je zag de mensen steeds in kleine groepjes verspreid. Het samenhorigheidsgevoel zit hier wel snor!

Continue reading

Vrijdag 5 September: Yosimite

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan een afgelegen regio van het park. Wanneer we door het park reden, zagen we een ander type toerist waaronder wandelaars en bergbeklimmers. We hadden wel een 2tal uur nodig om aan het begin van die regio te geraken. Het afleggen van de weg nam ook al een drietal uur in beslag. Heen-en-weer kwam dit ongeveer op een achttal uren, om deze reden hebben we besloten om vandaag niet te wandelen en enkel op sommige plaatsen een occasionele stap in te lassen. Continue reading