Zaterdag 6 September: Transit to San Francisco

‘s Morgens redelijk op tijd vertrokken richting San Francisco. Een ritje van ongeveer 250 kilometer waarbij we hoopten om omstreeks 12:45 aan te komen aan het hotel. We beslisten eerst om een koffie te halen bij de StarBucks in Oackhurst (de plaats waar we verbleven) en dan onze rit verder te zetten.

Op het terras zaten een drietal mannen met een radio (walkie-talkie) en we hoorden regelmatig wat sirenes heen-en-weer rijden. Nadien bleek dat dit gerelateerd was aan de bosbranden die we gisterenavond opgemerkt hebben. Eenmaal vertrokken reden we via route 49 in de richting van Mariposa. Onderweg merkten we dat de weg langs één zijde volledig afgesloten was en dat Highway Patrol het verkeer aan het regelen was. Gelukkig voor ons dienden wij geen omweg te gaan zoeken, want die stond simpelweg niet aangeduid! Al snel werd het ons duidelijk wat de achterliggende reden was… grote stukken naast de weg waren zwartgeblakerd en er stond een leger aan materieel, brandweermannen en private contracters verspreidt over een afstand van snel 10 kilometer. Het viel ons op dat alles tot in de puntjes geregeld was! Highway Patrol neemt de volledige verkeersproblematiek voor hun rekening en de brandweermannen waren afkomstig van minstens 6 tot 7 verschillende korpsen. De wagens stonden onder mekaar geparkeerd en je zag de mensen steeds in kleine groepjes verspreid. Het samenhorigheidsgevoel zit hier wel snor!

Snel een 150 brandweermannen en een kleine 100 voertuigen later kwamen we aan in Mariposa. Vanaf hier was de weg terug berijdbaar in beide richtingen en konden we iets sneller doorrijden. De rest van de weg is relatief vlot verlopen tot ongeveer een 40 kilometer voor San Francisco waar we enige files en vertragingen hebben opgelopen. Via Interstate 80 reden we San Francisco binnen via een van de bruggen waarbij we Treasure Island passeerden.

Omstreeks 14:15 kwamen we aan in het hotel. Normaal gezien mochten we inchecken om 15:00, maar we hoopten dat dit tijdsframe enigszins flexibel was. Gelukkig maakten ze een uitzondering en konden we rechtstreeks naar onze kamer. Op de weg naar het hotel merkten we op dat het kwijtraken van de auto immens duur kon worden. 40 USD per dag op een parking waar ik toch wat mijn twijfels bij had. Parkings die openbaar waren, beperkte security en die uitgebaat werden door nogal lugubere types. Gelukkig bood het hotel dezelfde service aan in hun parkeerruimte beneden voor een gelijkaardige prijs. Veel beter konden we niet vinden vrees ik.

De kamer zelf was goed onderhouden, maar was een beetje naar de kleine kant en de airco is een beetje op een ongelukkige manier geplaatst. Nuja.. in weze is het maar een slaapplaats..

Nadien hebben we direct besloten om toch al een stukje van San Francisco te verkennen. In eerste instantie hebben we onze wandeling ingezet naar de Golden Gate Bridge. Tijdens onze wandeling passeerden we Fort Mason, Crissy Field en de jachthaven.

USA-21-1

Een mooie wandeling langs de baai toont San Francisco zijn troeven en mooie zichten. De skyline wordt voornamelijk getypeerd door laagbouw die op zich een zeer aparte charme met zich meebrengt. San Francisco heeft wel iets en eigenlijk heb ik vandaag al een beetje spijt dat we hier slechts een beperkte tijd spenderen. Volgens mij kan de stad al zijn mogelijkheden, oppertuniteiten en en troeven nauwelijks ontplooien in de 2 dagen dat we hier zijn. Om echt de underground, de speciale plekjes te leren kennen dan heb je simpelweg een insider nodig.

USA-21-2

We besloten om in de late namiddag nog terug te stappen zodat we net op tijd waren voor nog een glaasje mee te drinken in het hotel. Iedere avond wordt er namelijk tussen 17:00 en 18:00 een wijn tasting gehouden waarbij een aantal Californische wijnen gedegusteerd worden. Na een glaasje rosé en wit, gingen we verder de avond in.

USA-21-3

Leave a Reply