Zondag 7 September: San Francisco

Deze nacht iets minder goed geslapen in het hotel… Zoals verwacht hadden we allemaal een beetje hoofdpijn door de slecht geplaatste airco. Naast dat, mogen we eigenlijk helemaal niet klagen.

Vandaag staat er een volledige resem aan zaken op de planning! San Francisco is namelijk geen kleine stad en we gaan onze tijd meer dan nodig hebben om ze enigszins een beetje te ontdekken. Uit de blog van gisteren kan je wel reeds afleiden dat we het hier wel naar ons zin hebben!

‘s Morgens stapten we eerst in de richting van een kabeltrein die ons tot aan Union Square afzette.

USA-23-1

USA-23-2

Het viel ons meteen op dat het hier bijzonder rustig is.. wat enigszins normaal is voor een zondag. De winkels waren gesloten, maar het valt ons terug op dat ze allemaal iets later open gaan en iets langer open blijven en dit zelf op zondag!

USA-23-3

Na Union Square stapten we verder richting downtown en Chinatown. In Chinatown was juist een markt aan de gang wat de straten enigszins in een bijennest veranderde. Van links naar rechts werden we voorbijgestoken door -voornamelijke oude- Chinezen. De markt was niet gestructureerd, de producten waren op elkaar gegooid en je moest maar graaien wat je moest hebben. Hier en daar merkten we ook straatspelen op waar ze met een grote bende aan het gokken waren. Het verkeer werd geregeld door tieners die allemaal uitgerust waren met een fluorescerend vestje in combinatie met een bordje met langs de ene zijde “slow” en langs de andere kant “stop”. Het was een heuse bedoening hier.

USA-23-4

USA-23-5

In de tussentijd waren we in de juiste richting van de Coit toren aan het stappen, onze volgende stop tijdens onze excursie. De Coit toren is gebouwd op de top van Telegraph Hill door middel van de nalatenschap van Lillie Hitchcock Coit in 1933. De toren heeft geen functionele waarde, maar is een mooi staaltje van Art-deco die tevens een goed panoramisch zicht oplevert over de stad. Het weer zat ons bijzonder goed meer waardoor we een aantal zeer knappe foto’s hebben kunnen nemen. Nadien gingen we via één van de typische straatjes de heuvel af. We passeerden een straatje die bestond uit trapjes met langs beide zijdes een aangelegde tuin waarbij de bomen en de bloemen een lekkere geur verspreiden.

USA-23-6

Na Chinatown stapten we verder in de richting van Twin Peaks, maar daar zijn we uiteindelijk niet meer geraakt! Het busverkeer zorgde voor een serieuze vertraging van onze dagplanning en we kozen er uiteindelijk voor om verder te gaan tot aan het National Golden Gate Recreation Area. Uiteindelijk was het niet zo de moeite waard. Het strand lag er wel magnifiek bij, maar de sfeer was ver te zoeken. Op uitzondering van één grote taverne was er op zich niet zo véél te zien.

USA-23-7

In de tussentijd was het reeds een serieuze eind gevorderd in de namiddag, we besloten om door middel van het openbaar vervoer terug te gaan richting Market Street om daar nog een kleine wandeling te maken. Nadien hebben we onze weg terug ingezet in de richting van het hotel. ’s Avonds gingen we in de richting van een bar die op Yelp goeie punten scoorde en nadien gezien was het niet zo’n slechte beslissing. Ook hier waren de mensen terug vriendelijk, sociaal en goedlachs. Zo geraakten we aan de praat met een Amerikaans koppeltje vlieginstructeurs. Hier konden we de vraag stellen die ons al reeds geruime tijd op de maag lag, namelijk “waarom hebben zovéél Amerikanen een vliegbrevet?” en “wat kost zo iets in deze regio?”. Zoals verwacht gaven ze als motivatie de afstanden mee en als kostprijs 10.000 USD (of 7.500 EUR). In onze ogen aanvaardbaar qua prijs, maar voor hun toch een mooie investering. Iets wat voor ons moeilijk te begrijpen viel en hier in zijn geheel als normaal geaccepteerd wordt. Dat hebben we reeds meer dan één keer ontdekt.

USA-23-8

Leave a Reply