Maandag 8 September: Alcatraz & Sillicon Valley

Onze laatste dag in San Francisco sluiten we af met een bezoek aan één van de meest gekende plaatsen, namelijk Alcatraz. Alcatraz Island is voornamelijk gekend als gevangenis, maar heeft door de jaren heen meer dan één nutsdoel gekregen. Naast de gevangenis is het eiland als eerste instantie gebruikt als een fort om de haven van San Francisco tijdens de gold rush te beschermen.

USA-24-1

Gedurende de jaren heen werd het eiland tevens een 18tal maanden bezet door verschillende indianen manifestanten die opkwamen voor hun rechten om enigszins “een deel” onafhankelijk te leven.

USA-24-2

De aanpak waarbij bezoekers ontvangen werden bij aankomst was ten zeerste goed gepland. Op de pier kon je een tweetal informatiestandjes terugvinden waar je de nodige informatie kon bekomen om het eiland te bezoeken. Daarnaast werden we ook ontvangen door een US Park Ranger die ons een heleboel nuttige tips gaf, zoals waar we eerst naartoe dienden te gaan en waar we rekening moesten mee houden. Het inkomsgeld omvatte tevens een begeleide toer door middel van een radiogestuurde koptelefoon die uitleg gaf over bepaalde zaken en ons doorheen Alcatraz leidde gedurende het gevangenistijdperk. Men gaf meer dan voldoende aandacht aan de achtergrond van het eiland, waarbij de verschillende films zeker niet mochten ontbreken. Bijvoorbeeld: The Rock met Sean Connery.

USA-24-3

Gelukkig konden we de auto tot 14:00 in ons hotel laten staan (het zou er nog aan mankeren gezien het geld dat ze vragen voor een valet parking). In de namiddag reden we verder in de richting van Monterey Bay. Een tussenstop dat we ingepland hebben tussen San Francisco en Santa Monica. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om last minute onze planning lichtjes aan te passen en eerst San Diego te bezoeken en te eindigen in Santa Monica. Het zorgt wel voor een extra lange dag in de wagen, maar geeft ons wat meer flexibiliteit in Santa Monica.

Nadien reden we verder in de richting van Sillicon Valley. Het Mekka van de informaticawereld als het ware! De locatie waar zo véél grote bedrijven hun oorsprong hebben gekend, waaronder Apple en FaceBook.USA-24-4

USA-24-5

Leave a Reply