Woensdag 10 September: Transit to San Diego

Doordat we gisteren reeds de walvistocht hebben gedaan, konden we onze planning van vandaag iets meer spreiden. Achteraf gezien, was het zeker geen overbodige luxe! ’s Ochtends bleven we iets langer liggen dan gewoonlijk en gingen we iets uitgebreider eten in de cafetaria van het hotelletje. Het viel ons meteen op dat het een goed gebalanceerde maaltijd ging worden. 2 soorten fruitsap, thee, koffie, ontbijtkoeken, granen en natuurlijk -het mag hier niet ontbreken- bagels.

Na het uitchecken begonnen we onze trip naar San Diego. San Diego een stad die vlak naast de Mexicaanse grens ligt en voornamelijk gekend is als de thuishaven van meerdere vliegdekschepen, fregatten. Hiervoor reden we via Highway 1 in de richting van Los Angeles. Doordat we hier zo vroeg op de ochtend reden, was het uitzicht beperkt tot quasi onbestaande. De snelweg zit een stuk hoger dan de lager gelegen zee en een dikke mistwolk biedt niet veel zicht over de kust en verschillende kleine baaien. We hadden er iets meer van verwacht, maar je kan het niet allemaal willen zeker?

USA-26-1

USA-26-2

In de regio van Los Angeles ondervonden we wat vertraging in de avondspits. Gelukkig bestaat er een carpoollane! Een carpoollane is een strook voorbehouden voor auto’s met meer dan 1 persoon in. En geloof me.. dat zijn er niet zo véél! Eenmaal Los Angeles voorbij, kwam het verkeer stilletjes terug los en konden we tegen normale snelheid het laatste stuk van de etappe vervolledigen.

USA-26-3

’s Avond gingen we nog iets eten in een pizzeria (slash) bar dat we gevonden hadden op Yelp. Uiteindelijk is het een leuke avond geworden door de gastvrijheid van de 2 Duitse uitbaters. Zeker een zaakje dat het waard is om nog eens terug te komen.

Leave a Reply