Vrijdag 12 September: San Diego

Bij het opstaan deze morgen wisten we dat we het vandaag even kalmpjes aan gingen doen. In de voormiddag gingen we voor een wandelingetje langs de kust tot voorbij de USS Midway die we gisteren bezocht hebben.

USA-28-1

Zonder enige voorbereiding en na een kleine 20 minuutjes stappen passeerden we het Maritieme Museum dat bestond uit een aantal boten waarvan er ook een aantal te bezoeken waren.

We starten bij een replica van een 16de eeuws handelschip “The Star Of India” die na een opknapbeurt werd ingezet voor andere doeleinden onder de naam “Euterpe”.

USA-28-2

Aansluitend bezochten we een door Diesel aangedreven duikboot gebouwd in de jaren ’70. Het leuke aan deze exhibitie was dat we de duikboot ook langs binnen konden bezoeken. Op het dok stond een groot bord met een rond gat met daarboven “hier moet je door kunnen, is dit niet het geval dan adviseren we je om de duikboot niet te bezoeken”. Het werd ons al snel duidelijk dat we enkele acrobaten toeren gingen moeten uithalen om de duikboot te bezoeken.

USA-28-3

Van ene kleine ruimte, gingen we naar de volgende. Ieder hoekje werd benut om geen verloren ruimte te hebben. Er was amper een plaats waar je volledig kon rechtstaan. Gelukkig waren de mensen destijds iets kleiner, maar wij zouden na 2 uur hier reeds gebroken uitkomen. Het kan niet anders dat de grootte van de persoon bepaalde of je kon deel uitmaken van de crew. Nuja, naar mijn ogen mochten ze het toch hebben!

USA-28-4

In het midden van het dok lag een ferry die werd aangedreven door een aantal stoommotoren. Het schip van eind de jaren 1800 was in perfecte staat en bestond uit de giftshop en een museum op het gelijkvloers. In het verdiep eronder kon je de machinekamer en een tentoonstelling van tattoo’s bezoeken. Het verdiep bovenop was een balroom die kon afgehuurd worden voor allerlei evenementen, zoals een trouw bijvoorbeeld. Het leuke aan het museum was de tijdslijn van de vliegdekschepen die aangaf hoe die door de jaren heen geevolueerd zijn.

USA-28-5

Langs de andere kant lag er een luxejacht uit 1904 die vroeger eigendom was van één of andere rijke familie, alsook een oude duikboot van Amerikaanse makelij. Ook hier werd het schip aangedreven door een stoomgenerator en stond luxe centraal. De leefruimtes werden luxueus aangekleed met houten wanden, kantelraampjes en een keuken. Achteraan op het schip kon je een rokerssalon terugvinden die ook tevens uitgaf naar het achterdek. Dat de eigenaar een sigarenliefhebber was viel ons meteen op. Bij het betreden van de duikboot viel ons op dat er iets meer ruimte was dan in het Russische model. Ook hier werden de ruimtes soms iets te nauw naar onze zin.

USA-28-6

In de late namiddag wandelden we terug naar het hotel om er de rest van de namiddag te vertoeven aan het zwembad. ‘s Avonds hadden we gereserveerd in een lokale sushi restaurant en besloten we terug te gaan naar het bar/restaurantje dat we bezocht hebben op de eerste avond. Het werd ons snel duidelijk dat het niet de doordeweekse rustige avond ging zijn, gezien het feit dat ze tot buiten stonden aan te schuiven. We besloten uiteindelijk om op het terras te blijven zitten en geraakten aan de praat met een aantal mariniers.

Na een kennismaking met een Brooklyn Hooker en een andere kijk op de Amerikaanse samenleving, besloten we na een late avond te gaan slapen. Morgen rijden we namelijk naar Santa Monica en beginnen we aan de voorlaatste dag van onze vakantie. Het einde begint te naderen..

 

Leave a Reply